Näytä pillu kaksplus mitäs nyt

näytä pillu kaksplus mitäs nyt

Jos tarkoitat tuota haastattelua, niin olen edelleen sitä mieltä, että se oli typerä. Minusta jos elokuva tehdään tietystä kirjasta, niin se silloin saakin seurata sen tietyn kirjan raameja. Jos jokainen kirja ja elokuva lähdetään uudestaan tulkitsemaan onko niissä nyt tasaisesti naisia ja miehiä, niin saamme tehdä jokaisen elokuvan uusiksi. Usein kun päähenkilönä on joko nainen tai mies. Jos meinaat linkkejä, niin ne ei ole minun kirjoittamiani artikkeleita, vastuu niistä siirtyy lehdille itselleen.

Jos artikkeleissa on asiavirheitä, niin suosittelen ottamaan suoraan yhteyttä lehtiin. Minä vain linkkasin ne uutiset, joista keskustelua käydään. Koska kirjoitukseni koski tätä keskustelua… ei niinkään näitä artikkeleita. Koska lukijat selvästi takertuvat nyt aivan ohi aiheen näihin artikkeleihin, niin poistan ne tuolta häiritsemästä, ehkä kirjoittamani asia tulee näin paremmin esiin kun keskitytään johonkin muuhun kun linkkeihin.

Ensimmäisenä voisit vaikka lukea sen opetusministeriön oppaan, josta on reivitty ihan turhat lööpit ja johon sinäkin sitten olet langennut opasta lukematta. Tämä ja muutama muukin kauhistelublogi kertoo kyllä erinomaisen hyvin sen, että ihmiset perustavat mielipiteensä hyvin ahtaralle pohjalle, lähinnä lööppeihin.

Mutta sehän niiden tarkoituskin on — saada kohua aikaan tyhjästä. Itseasiassa yllätykseksesi voin kertoa, että olen lukenut pääpiirteittäin oppaan jo aikoja sitten. En nyt käsitellyt tässä kirjoituksessani tätä opasta, vaan tätä sekoilua mihin kaikkien energia nyt menee. Kun tämän kaiken energian ja vouhkaamisen energiat tuhlattaisiin ihan oikeasti niiden tasa-arvo asioiden eteenpäin laittamiseen joista olisi oikeasti jotain hyötyäkin, niin saataisiin paljon enemmän aikaiseksi. Ongelmallista on se, että blogipostauksessa perustat mielipiteesi tasa-arvoa edistetään väärin väittämille, joissa totuus on ihan muuta kuin mitä media antaa ymmärtää: Tasa-arvotyötä tehdään ihan tavallisten asioiden rinnalla, kuten esim.

En nyt sano tätä mitenkään ilkeyttäni, mutta tämäkin blogi tavoittaa niin suuren joukon ihmisiä, että lähteisiin perehtyminen on oikeasti kirjoittajan moraalinenkin vastuu. Jos vain jakaa samoja virheellisiä tietoja kuin muutkin, ei herätä hedelmällistä keskustelua, vaan aiheen vierestä taivastelua.

Samalla tulee vahingoittaneeksi tasa-arvotyötä luomalla siitä kuvan turhanpäiväisenä näpertelynä, vaikka totuus on ihan toinen. En nyt millään jaksaisi vängätä tästä loputtomiin. Siksi vastaan tähän nyt enää omalta osaltani yhden kerran. Kerroin tekstissäni esimerkkejä mistä vouhkataan nyt julkisuudessa. Esimerkit olivat lehdistön kirjoittamia juttuja joihin ihmiset ovat reagoineet ja niistä on noussut meteli.

Kouluissa ja päiväkodeissa ON otettu käyttöön sitä linjausta, että poikia ei kutsuta pojiksi, eikä tyttöjä tytöiksi. Tiedän tämän ihan siitä, että useampi ystäviäni työskentelee opettajina kouluissa sekä päiväkodeissa.

Olen saanut asiasta tietoa ihan suoraan sieltä. Ei tämä oma mielipiteeni tästä asiasta ole siis ihan tuulesta temmattu. Monen muun vouhkaaminen liittyy luultavasti artikartikkeleihin. Mikäli sikäli ajatellaan naisen pitävän mekkoa ja miehen olevan leveäharteinen. Lidlin paitajupakankin otin vain esimerkiksi siitä, että miten ihmiset jaksavat riehua mitättömistä asioista! Oikeasti kyllä meillä on täällä hyvin asiat kun teksti poika ja supersankari yhden kaupan tuotteissa aiheuttaa näin paljon tuskaa.

Jos lidlin valikoimasta ei löydy lapselle mieluista vaatetta, niin vaatteen voi hakea muualta. Eihän mikään kauppa voi toteuttaa jokaisen äidin ja isän toivetta vaatteista. Ei löytynyt pinkkiä pyjamaa pojallenikaan ja jouduimme ostamaan muualta. Mutta ei siitä mitään haloota huvittanut nostaa.

Ja huoh… toimittaja kysyi miksi rintamalla ei oltu kuvattu enemmän naisia. Minä en ainakaan ymmärtänyt, että hän olisi sillä sotilaita tarkoittanut. Osa ilmeisesti ymmärsi sen niin. Minua lähinnä ärsytti, että mahtavaan elokuvaan ja sitä koskevaan haastatteluunkin piti sotkea sukupuoliasiat mukaan.

Elokuvia riittää loputtomiin joissa seurataan naisia. En mitenkään voi ottaa vastuuta lehdistön kirjoittelemista uutisista tai siitä, että minut tahallisesti väärin ymmärretään ja työnnetään sanoja suuhuni. Minä olen jakanut vain oman mielipiteeni siitä, että minusta homma menee jo yli. Lehdistö huolehtii omat juttunsa ja minä omani.

Se on totta, että yhteisömme on suuri ja sinne mahtuu tottakai ihmisiä varustettuna eri mielipiteillä. Siksi hyvin harvoin tämän kaltaisia juttuja edes käsittelemme yhteisössä. Kirjoitan kuitenkin blogia henkilönä ja blogeissa tuppaa olemaan henkilökohtaisia mielipiteitä.

Onneksi suurin osa lukijoista kuitenkin ymmärtää, että blogia kirjoittaa ihminen jolla voi olla heidän kanssaan eriävä mielipide tai joskus myös yhteinen. Kuten nyt suurimman osan kanssa. Perinteinen vihervasemmistolainen maailmanparantaja, joka tarttuu johonkin täysin olemattoman kokoiseen seikkaan ja haastaa riitaa, painukaa ulkomaille, teidän kommarileikkien aika meni jo. Mitä väliä sillä on että liikennemerkeistä tunnistaa sukupuolen????

Haloo Suomi ja suomalaiset nyt. Komppaan edellistä anonyymia kommentoijaa, joka osuvasti jo totesikin olevan harmillista, miten kaikenmaailman nettikirjoittelijat vouhkaavat ties mistä blogeissaan ottamatta lainkaan selvää, miten asioiden todellinen laita on. Tuo Aku Louhimiehen haastattelija ei tosiaankaan penännyt miksi naisia ei ollut rintamalla, ylipäätään keskustelu koski sitä, miten sota kosketti kaikkia, niin miehiä rintamalla, kuin naisia ja lapsia kodeissaan.

Ja sitten tuo Lidlin pyjama-issue: Nyt vähän jäitä hattuun ennen kuin laskettelet tällaisia lapsellisia tekstejä, joissa taustat pohjautuu johonkin, mitä ehkä jossain kuulit jonkun kertovan kuulleensa jonkun lukeneen jostakin. Todellinen häpeäpilkku tällainen teksti blogissa! Kopioin tähän alle sinulle toiselle lähettämäni vastauksen, koska en jaksa kirjoittaa sitä enää uudestaan????

Pitäisi kai olla tyytyväinen, että asiasta nyt ainakin keskustellaan. Vaikka jotenkin toiveena olisi, että henkilökohtaiset hyökkäykset jätettäisiin väliin. Toisaalta samat tyypit ne varmaan vouhkaa niistä yöpukujen teksteistä, kuin toisten kirjoituksista, jotka eivät ihan siihen omaan ajatusmalliin mahdu.

Onneksi jokainen voi vapaasti päättää mitä tekstejä netissä lukee???? Tässä vielä lupaamani vastaus: Et näköjään ota vastuuta tekstisi asiavirheistä. Minusta tasa-arvosta vouhkaaminen ei ole mennyt liian pitkälle. Liian pitkälle on mennyt tämän blogin kaltainen vouhkaaminen, jossa otetaan virheellisiä esimerkkejä perusteluksi sille, että joku muu vouhkaisi tyhjästä ja kieltäydytään myöntämästä, että oma esimerkki ei ehkä antanutkaan oikeaa kuvaa asiasta.

Se on selvää, että moni ymmärsi tekstini hyvin väärin. Mutta en minä sille mitään voi, enkä voi oikein lähteä tekstiä enää tässä vaiheessa muuttamaan selkeämmäksi. Onneksi kuitenkin hyvin suuri osa ymmärsi. Katsoin haastattelun ja luin NYTn jutun. En ymmärtänyt asiaa lainkaan NYTn näkökulmasta. Reilua tietysti oli soitella toimittajalle perään ja kysellä mitä tarkoitti.

Aihisen kohdalla he olivat tosin soittaneer jollekin muulle. Pointti blogaajalla on oikea ja hyvä. Asiat ovat menneet naurettavuuksiin kun mekin keskustelemme tästä. Niin, samanlailla toimittajan puolestapuhujat tekevät havaintoja yhden kirjoitetun puolustuspuheen perusteella.

Jokainenhan voi kuunnella sen haastattelun ja päätellä itse mitä siinä tarkoitetaan ja onko haastattelu vähän ehkä tahditon. Tämä on mennyt täysin naurettavaksi. Juuri eilen illalla opetin poikia kutomaan ja toisena päivänä rassattiin yhdessä mopoja. Nykyisin kaikki pahoittaa mielensä kaikesta, mitään ei olla valmiita tekemään itse, ei etsimään vaihtoehtoja vaan kaikessa on minä minä ja minun mielipiteet.

Vitsinä se olisi ollut hauska, mutta kun olikin ihan tosi juttu. Tosin näkyyhän siellä sitten edelleen mustia hahmoja valkoisia hahmoja, kas kummaa kun niihin ei olla sitten puututtu. No, me kasvatetaan ihan rehellisesti rasavillejä poikia, jotka osaavat kutoa sukan, ajaa mopoa, lyhentää verhot, korjata moottorin ja remontoida sekä tehdä ruokaa.

Eivät meillä asuvia aikuisihmisestä nuorempia henkilöitä. Juuri näin, kotoa se lähtee. Meidän pojat on poikia ja ne tietää olevansa poikia ja ovat toivottavasti myös ylpeästi poikia.

He tekevät kanssani ruokaa, hoitavat sisaruksiaan, siivoavat, pitävät pinkistä ja punaisesta, leikkivät kotia, hoitavat nukkeja, kasvattavat pitkät hiukset ja pitävät niitä ponnareilla. He voivat tehdä mitä haluavat, aivan kuin tytötkin. Täällä yksi kanssa kenen mielestä on mennyt ihan yli … miksi kaikki pitäisi muuttaa sukupuolineutraaliksi? Kyllä on lähtenyt lapasesta! Aivan samaa mieltä kaikesta!

Juuri eilen spekuloitiin mieheni kanssa näitä liikennemerkkiasioita ja päiviteltiin juuri tätä samaa aihetta. Tänään poikani toi koulusta läksynä opetella Itsenäisyyspäivä juhlaa varten laulun sanat.

Ne kertoivat pienen lapsen pelosta sodan aikana, ihmisistä evakossa jne. Koska laulun sanat olivat aika surulliset, keskustelimme aiheesta yhdessä ja kävimme läpi surullisia ja pelottavia asioita, joita ihmiset pakon edessä kohtasivat sodan aikana.

Ja ihan vaan mielessä kävi, että huolet ja murheet on sitten nykyään pikkasen erilaiset, kun mietitään millainen liikennemerkki loukkaa kutakin jne.

Tää touhu on menossa ihan älyttömäksi ja olen samaa mieltä siitä, että seurauksitta ei tästä selvitä. Liikennemerkit uudistetaan myös Suomea laajemmin.

Tikkufiguurit helpottavat merkkien luettavuutta. Tuossa kolu-uudistuksessa on kyse ihan muusta kuin siitä, ettei saisi sanoa tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi. Opettajana olen lukenut sen läpi ja pääpointti on siinä, että tuettaisiin lapsen omaa sukupuolen kokemusta.

Minusta tämä on itsetunnon kannalta ihan hurjan tärkeää. Näitä sitten luettiin kuin piru Raamattua vain, jotta saataisiin kohu aikaan. Minusta ongelma ei ole siinä, että sukupuolistereotypioita halutaan murtaa, vaan siinä, että näitä tekoja ja sanomisia vääristellään ihan tarkoituksenmukaisesti vain, jotta saataisiin somekohu aikaan.

Mutta eihän se myöskään olisi myynyt ja saanut klikkejä. Moni hyvä asia saadaan näyttämään ihan toopelta, kun ne irrotetaan asiayhteydestä ja luotetaan siihen, ettei kukaan kuitenkaan lue otsikkoa pidemmälle, saati sitten perehdy oikeaan lähdeaineistoon. Tämä on surullista, koska siinä saadaan paitsi tasa-arvotyö näyttämään typerältä näpertelyltä, myös luodaan medialukutaidottomien mölyäjien kulttuuria.

Se on totta, että lehdistö tietysti haluaa myydä lehtiä ja otsikot sekä artikkelit tehdään sen mukaisesti. Siksi onkin oikeastaan hyvä, että näistä puhutaan ja vähän jopa ihmetellään, jotta sitä oikeaakin tietoa sieltä saadaan ongittua. Olen tismalleen samaa mieltä, että turhaa energiaa tähän kaikkeen tämmöiseen kuluu. Olisi hyvä jos kaikki lehdistöä myöten käyttäisivät sen ajan oikeasti tasa-arvon edistämiseen, eikä ihmisten provosointiin.

Et sitten huomannut että itse syyllistyit ihan samaan huuteluun kirjoittamalla asiasta josta et ilmiselvästi mitään tiennyt? Kyllä meidän poika nimenomaan kertoi, että opettajan mukaan jatkossa palomies on palohenkilö.

Itse väitin että ei voi olla totta, mutta poika sanoi että ne on koulun ohjeet jatkossa. Itseäni raivostuttaa tämä vivervasemmistojen päätön ihmisten loukkaaminen. Miksen saa olla palomies, vaan minut alennetaan palohenkilöksi. Tuntuu, kuin opettaja haukkuisi minua homoksi.

Tässä jos jossain keskustelussa on näkynyt ihmisten surkea medianlukutaito. Sitä tietysti ruokitaan tarkoituksellisesti noilla älyttömillä klikkiuutisilla. Mutta eihän esimerkiksi minun mielipiteeni liittynyt mihinkään lukutaitoon. Koulu asiassa muodostin mielipiteeni opettaja ystävieni kertoman mukaan, haastattelun katsoin ja kuuntelin alusta loppuun omin silmin ja korvin, lidlin jupakassa en ymmärtänyt koko pointtia…miksi meuhkata noin turhasta.

Liikennemerkki case on ainoa missä olen muodostanut mielipiteeni median kirjoittamien otsiskoiden perusteella. Tosin katsoin myös liikennemerkkien muutokset ja mielipiteeni pysyi samana. Ei se, että mielipiteet ovat eriäviä kanssasi tee niistä surkeita. Muuten mainio kirjoitus ja olen kaikesta samaa mieltä, mutta tuota epäonnista nais toimittajaa siteerattiin väärin, hän ei tosiaankaan kysellyt noin, vaan keskustelu meni aivan eri tavoin ja hyvässä hengessä.

MInusta keskustelu oli aivan teoriatasolla. Mielenkiintoista muuten, että naistoimittaja ollaan heti valmis leimaamaan typeräksi inttäjäksi, vaikka koko jupakka oli kontekstistaan irrotettu väärinkäsitys ja hän haastatteli minusta tekijöitä ihan hyvin.

Mutta tosiaan, kyllä tuo sukupuolineutraalius välillä hämmentää minuakin. Eikö ole mitään tähdellisempää enää, minkä puolesta taistella, ilmeisesti ei.

Tai sitten olen vain ymmärtänyt jotain täysin väärin ja olen itse vanhanaikainen. Kai vauvat sentään vielä sairaaloissa luokitellaan tyttöihin ja poikiin ja onhan siellä se kolmaskin kategoria, epäselvä. Niin useat olivat tuon toimittajan sanomiset kai ymmärtäneet väärin ja niin, että hän olisi toivonut naisia lisää aseisiin rintamalle. Minä kuitenkin ymmärsin sen juuri siten miten toimittaja tarkoitti ja en pitänyt siitä silti. Minusta jos tehdään elokuva kirjasta, niin se saakin olla pääpiirteittäin kirjaa pohjautuva.

Jos elokuvassa alettaisiin seuraamaan henkilöitä, joita ei ole seurattu kirjassakaan, niin miksi tehdä alkuunkaan elokuvaa siitä kirjasta? Samaa mieltä, että kirjaa olisi pitänyt noudattaa enemmän ja jättää esimerkiksi Rokan perheen tarinat pois. Minusta oli kivaa, että elokuvaan oli tuotu monen sotilaan perheitä ja elämäntilanteita mukaan, mutta kuitenkin maltillisesti.

Näin elokuvaan saatiin tunnetta aika paljon lisää, kun katsoja pystyi samaistumaan. Se olisi mennyt jo liikaa ohi kirjan jos elokuvaan olisi tuotu täysin uusi hahmo päähenkilöksi, vaikkapa Rokan vaimo. Mutta nämä on tietysti makuasioita, mikä on liikaa ja mikä liian vähän. Kuten sinäkin sen sanot, että sinusta kaiken ylimääräisen olisi voinut jättää pois. Ja toimittaja taas toivoi ihan uusia hahmoja elokuvan päähenkilöiksi.

Minä olen kai tästä välistä. Mutta nythän sinä toistat kirjoituksessasi tuota virheellistä tulkintaa ja toimittajan lyttäämistä: Tuo väite on ihan hatusta vedetty. Tämä oli hänen huomionsa ja toiveensa elokuvasta, enkä sinänsä ota siihen kantaa, mutta eihän se liity mitenkään sukupuolten häivyttämiseen.

Mutta kirjassa ei oltu käsitelty niitä kohtauksia, miksi ihmeessä kirjaan pohjautuvassa elokuvassa olisi pääsääntöisesti keskitytty johonkin muuhun kuin kirjan tapahtumiin? Niitähän oli tuotu tähän elokuvaan kivana lisänä kuitenkin. Olisi Kekkonen ihmeissään näiden työttömien puunhalaajien touhusta. Täällä maassa nämä kaikki nillittäjät voisi pakata viikkarille , menolippu ahvenanmaalle kouraan ja potku perseelle stana.

Suomi on tullut hulluksi. En halua enää olle kontribuoida rämän yhteiskunnan rakentumista. Mitä nopeammin se romahtaa, sen parempi. Itse asiassa Lidlin kohu lähti siitä, että pojan sinisessä paidassa luki Every little boy is a superhero kun taas tytön punaisessa paidassa luki My dad is a superhero. Kyse ei siis ollut paidanväristä. Samat tekstit oli myös tytöille.

Apua mikä mutkat suoriksi vetävä ja vanhanaikainen ja edistystä vastustava kirjoitus! Facebookin kommenttiosiossa kävi jo eilen ilmi, että faktat oli mitä oli. Kysymyksiin ei suostuttu vastaamaan ja ylipäätään ylläpidonkin puolesta ylläpidettiin eriäville mielipiteille naureskelevaa ja liioittelevaa keskusteluhenkeä.

Tän blogikirjoituksen tarkoitus oli ilmeisesti keskustelun sijasta kerätä mahdollisimman paljon klikkejä blogiin, mainoskolikot kilahtelee kassaan? Vissiin ei muuten ole tarpeeksi lukijoita???? Mua harmittaa, että facessa osallistuin keskusteluun. Silläpä tämä tuuba päätyi kavereideni newsfeediin tekemään tarkoitustaan, kalastelemaan klikkejä. Ei kyl tapahdu enää. Oletko lukenut liikennemerkkiuutisia otsikoita pidemmälle? Koska kyse on uudistuksesta, joka koskee tieliikennelakia ja merkit päivitetään oaana tätä.

Ei siksi, että niistä saataisiin neutraalit. Ja se on huono asia koska….? Miksi niistä ei voisi tehdä samalla neutraaleja jos niitä uudistaa pitää joka tapauksessa? Ja jos tavoitteena on yhtenäistää merkit muiden Pohjoismaiden kanssa, niin ehkä silloin niitä pitää juuri pelkistää neutraaleiksi.

Käsistä on todellakin lähtenyt tiedon vastuuton jakaminen ja sen väärinymmärtäminen tahallaan tai tahattomasti. Lähdekritiikki ja medialukutaito kunniaan.

Se on monilla hukassa! Eihän se mennyt yhtään noin kuin kirjoitit. Ja miksi tytöt käyttäisi paitaa missä lukee että jokainen POIKA on supersankari ja ylipäätään missä ne äitini on supersankari paidat on? Nyt on bloggaajalla faktat hakusessa ja ihan turhaa kohua ja misinformaatiota tarjolla. Tuntematonsotilas haastattelu oli minusta mauoton ihan siksi, että ohjaajalta aletaan tivaamaan yleensäkin miksi hän ei kuvannut enemmän naisia? Miten sukupuolet nyt liittyivät tähän?

Ohjaaja teki kirjan pohjalta elokuvan. Se käsitteli niitä asioita mitä oli kirjassa. Lidl tapaus, miksi ei mennä toiseen kauppaan jos jonkun kaupan valikoimassa oleva paita ärsyttää? Turhaa ajankulua vauhkota kaikesta. Ja se, mikä huvittaa eniten.. Mitäs tasa-arvoa se sitten on?

Itse oon kyllä samaa mieltä, että on ihmisillä pienet murheet, jos pitää mielensä pahoittaa pyjaman teksteistä tai väreistä. Niin on hieman hämmentävää, että bloggaajan kirjoitusta arvostellaan kuin lehdistön artikkelia. No mutta, jos nyt kokee siihenkin sitä aikaa riittävän, niin antaa mennä.

Jännästi näin se internet toimii, jos kirjoitat blogitekstin voimakkaasti mielipiteitä kirvoittavasta aiheesta, voit olla varma, että siihen tartutaan. Kommentteja lukiessa huomaa, ettet vastaa argumentteihin kuin jatkokysymyksillä ja muilla epämääräisillä heitoilla aiheen vierestä. Tämähän on toki oma valintasi toimia näin, mut pisteet tässä keskustelussa meni kyllä vastapuolelle.

Jatka keskustelua ja kumoa vastaväitteet, tai ainakin yritä sitä. Joo, olen lihonut 10 kiloa mahaa ainoastaan tullut, mutta nyt pudotan vihdoin nekin kilot. Siis ei seksiä kotona niin se haetaan muualta. Olen pettänyt miestäni minun ex mieheni kanssa nyt vuoden aikana n. Tekee niin hyvää mutta pysäyttää aina sen jälkeen että mitä hittoa minä. Kaksplus mitäs nyt suomalainen prostituoitu - Ängelholm Lokal Ja mieheni Voi ihan hyvin pettääkkin minua, nyt en vaan jaksa olla kiinnostunut.

Olin baarissa isolla porukalla, mutta hengasin enimmäkseen hyvän ystäväni kanssa. Siksi, että siinä ei mitään järkeä, se ei toimi, se osuu harhaan. Huusin ja raivosin lapsille, eikä edes kaduta!! Ärsyttää naiset, jotka esittelevät tissejään ja perseitään näillä lämpimillä keleillä vierailija , Sais jo sataa vettä Echo , Mä sain kaktuksenkin kuolemaan Echo , Millaisia teidän 12v tytöt? Asperger ja toisen asteen opiskelu vierailija , Kuinka pitkiä teidän vuotiaat pojat on?

Sydämen lisälyönnit Vierailija ,

näytä pillu kaksplus mitäs nyt Riikka Sirkiä 4 marras Vastaa. Naisilla on etuoikeuksia 4 marras Vastaa. Ja myös tietenkin seminaarista tiedottaminen ja sen sijainnilla on varmasti ollut osaa tilanteessa. No mutta, jos nyt kokee siihenkin sitä aikaa riittävän, niin antaa mennä. Sydän takoo ja hengitykseni on kiihtynyt. Ainakin meidän tiedekunnassamme on edelleen käytössä ns. Mä sain kaktuksenkin kuolemaan Echo

Näytä pillu kaksplus mitäs nyt -

Ei tämä oma mielipiteeni tästä asiasta ole siis ihan tuulesta temmattu. Sitä tietysti ruokitaan tarkoituksellisesti noilla älyttömillä klikkiuutisilla. Miksi emme tuhlaisi tätä kaikkea energiaa ennemmin siihen, että vahvistaisimme lastemme itsetuntoa. Kysyin sinulta, miksi ihmeessä et itse keskity nyt ajamaan niitä tärkeämpiä asioita vaan hermostut siitä, että muut ajavat itselleen tärkeiden asioiden muutosta.

Näytä pillu kaksplus mitäs nyt -

Vilpas 2 marras Vastaa. Vai pitäisikö tasa-arvon nimissä kaupoissa olla rintaliivejä myös miehille tai partavaahtoa naisille? Todellinen tasa-arvo kun ei ole sukupuolisidonnaista. Yhtä kaikki, elokuva on tehty kirjan pohjalta ja se kertoo konekiväärikomppanian kokemuksista sodassa. Miten pelastaa tämä maa?

Ärsyttää naiset, jotka esittelevät tissejään ja perseitään näillä lämpimillä keleillä vierailija , Sais jo sataa vettä Echo , Mä sain kaktuksenkin kuolemaan Echo , Millaisia teidän 12v tytöt? Asperger ja toisen asteen opiskelu vierailija , Kuinka pitkiä teidän vuotiaat pojat on? Sydämen lisälyönnit Vierailija , Mitä arkoittaa ählämi ja mistä se sana on tullut? Elena The ketju · Elena 3 min. Vähän tuli olo, että näytänkö hänen mielestään prostituoidulta, mutta korjasi sitten "Eikun siis tota, emmä silleen tarkoittanut vaan siis oot seksikkään näköinen".: D Mitä nyt olen kuullut muilta, tuollainen hyökkäävä ja vähättelevä, naisvihamielinen lähestyminen ei ole ihan harvinaisuus baareissa.

Tämä ketju taitaa osoittaa. Joo, olen lihonut 10 kiloa mahaa ainoastaan tullut, mutta nyt pudotan vihdoin nekin kilot. Siis ei seksiä kotona niin se haetaan muualta. Olen pettänyt miestäni minun ex mieheni kanssa nyt vuoden aikana n. Kieltäydytään täysin näkemästä mitä toinen tarkoittaa, vaikka rautalankaa on käytetty koko kela. Työnnetään sanoja suuhun, paneudutaan sivuseikkoihin, sanamuoitoihin tai ihan mihin muuhun vaan kuin itse asiaan.

Jos löytyy pienikin epätäsmällisyys tai asia jonka voi tulkita eri tavalla, se on tottakai syy teilata koko asia tai henkilö maan rakoon. Kiva paikka tämä some! Sori käyn oksentamassa välillä. Nyt kun tasa-arvoasiat ovat mielestäsi kohdillaan ja riittävän pitkällä, niin loppuvuoden saat elää ilman rahaa! Jos muuten olisit jonkin verran ottanut selvää mainitsemistasi asioista, niin tästä jutusta olis voinut kirjoittaa sellaisen, jolla olis jotain tekemistä todellisuuden kanssa.

Ymmärrän, että blogisi on omasi, johon saat kirjoittaa omia mielipiteitäsi, mutta jos ne mielipiteet perustaa faktojen sijaan huhupuheisiin ja turhaan öyhöttämiseen, on vain asiallista tulla korjatuksi.

Onnea on, että meillä ihmisillä on mahdollisuus muuttaa mielipiteitämme ja oppia. Nyt, kun otat mainitsemistasi asioista faktat selville, niin voit ehkä kirjoittaa uuden, fiksumman postauksen? Kirjoittaja on saanut valita itselleen juuri sellaisen ammatin missä viihtyy. Missä vaiheessa annoin ymmärtää, että pitäisin tasa-arvoa ja siihen pyrkimistä sukupuolisidonnaisena? Eihän feminismikään sitä aja, vaan kaikkien sukupuolten tasa-arvoa; kolmen pojan äitinä olen todella huolissani toksisesta maskuliinisuudesta, miesten syrjäyttämisestä ja huoltajuuskiistojen vanhentuneista sukupuoliroolijaoista.

Se ei kuitenkaan muuta Lidlin yöpaitaa yhtään paremmaksi tai sinun tekstiäsi älykkäämmäksi. Kysyin sinulta, miksi ihmeessä et itse keskity nyt ajamaan niitä tärkeämpiä asioita vaan hermostut siitä, että muut ajavat itselleen tärkeiden asioiden muutosta.

Ne eivät yleensä poissulje toisiaan, vaan hyvin varmasti ihmiset jotka ovat huolissaan pikkutytöille syötetyistä roolimalleista ja viesteistä ovat todennäköisesti tiedostavia ja kiinnostuneita myös poikien asioista. On mieletöntä sanoa, että vain kaikkein tärkeimmistä asioista kannattaisi puhua.

Sukupuolisensitiivisyys liittyy tiiviisti sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja ihmisten mahdollisuuksiin ilmaista sukupuoltaan. Esittelemäsi ilmiöt ovat osa — ehkä pieni, mutta tärkeä osa — sitä, miten eri sukupuoliin yhteiskunnassamme suhtaudutaan. Vaikka ehkä joistain vaatteiden sloganit ovat lillukanvarsia ja täyttä turhuutta, olisi erittäin hyödyllistä kyetä katsomaan välittömien ilmiasujen taakse: Suurempaa kontekstia tarkastelemalla vasta usein havaitsee, että ne pienetkin asiat ovat usein kokonaisuuden kannalta erityisen tärkeitä.

Jos haluan edesauttaa esimerkiksi eläinten hyvinvointia. Niin valitsen kaupasta tuotteita jotka sitä edistävät. Annan rahaa eläinten hyväksi hyväntekeväisyytenä ja teen kuluttajana päätöksiä. Jos taas toimisin vauhkoilemalla, niin juoksisin pitkin katuja suihkimassa spraymaalia ihmisten takkeihin. No, spray-aamisen hyödyistä en tiedä, mutta yksilöiden tiedostavat kulutusvalinnat eivät kyllä vaikuta eläinten oloihin yhtään mitenkään, koska aitoihin muutoksiin tarvitaan valtava massa, ja suurin osa ihmisistä näyttää jatkuvasti tekevät valintansa hinnan ja omien mieltymystensä perusteella.

Esimerkiksi Oikeutta eläimille kuvaamat teurastamovideot joita voisi kai verrata tuohon spreiaamiseen toimivat huomattavasti paremmin kuin asioiden jättäminen ihmisten omien valintojen ja tiedonhankinnan varaan. Vielä paremmin toimisi se, että eläinten julma kohtelu yksinkertaisesti kiellettäisiin. Maailmassa on paljon isoja ongelmia, joihin ratkaisua ei tule yksilöiden vapaalla valinnalla. Kyllä nämä jutut tulevat vain korostumaan Suomessa jos Amerikan menoa odotetaan tänne pienellä viiveellä, mutta nämä kirjoituksessa mainitut esimerkit ovat kyllä aika mitättömiä uutisia, joita on vaan paisuteltu somessa omaa puoltaan ajavien kriitikkojen käsissä.

Hyvällä asialla olet, mutta kritiikki saisi olla vähän vakaammalla pohjalla. Nuorena miehenä en saanut edes vuokra-asuntoa helsingistä, kun nuoret naiset menivät aina jonossa edelle. Jouduin antamaan vuoden elämästäni ilmaisena palveluna valtiolle. Milloin naiset osallistuvat talkoisiin? Erittäin monet feministit ajavat tasa-arvoa armeijaan. Jostakin syystä johtopalleilla istuvat kaksilahkeiset eivät ole innoissaan uudistamassa, mistä se sitten johtuu?

Niin en tiedä, että onko ehdotettu koko armeijan lopettamista? Ehkä jos asevelvollisuus tulisi puolestaan kaikille naisille ja miehille , niin sitä vastaan ei olisi kenelläkään johtoportaassa sanottavaa? En tiedä, kuulin tästä vasta ensimmäisen kerran. Täälläkin on jokin verran saanut asiaa huvittuneena lueskella.

Lohdutukseksi todettakoot kuitenkin, että jos tykkää kirjoituksesta ja 20 haukkuu sen, niin ei tässä vielä hätää ole. Ehkä me ihmiset ollaan ihan fiksuja kuitenkin. Todellinen maailma on kuitenkin lähtökohtaisesti terve. Kiitos blogistilta, että kirjoituksessaan osoitat sen todeksi. On aika karua luettavaa, eika Suomi todellaakaan ole tasa-arvon mallimaa. Itse asiassa kyseisen raportin mukaan kaikilla EU mailla on parannettavaa tasa-arvon saralla. Ihan vain simppelina esimerkkina: Ymmartanet myos, etta miehet ovat kautta historian olleet etuoikeutettuja, miehilla on jo paljon oikuksia ja etuuksia mita naisilla ei yksinkertaisesti ole.

Meilla on myos odotuksia siita miten miehen tai naisen tulee kayttaytya, pukeutua, ja puhua. Toimittaja Rita Tainola kysyi pari vuotta sitten Linnan juhlissa silloiselta Mikael Jungerin naisystavalta, etta kumpi teilla tekee kotityot.

Katso nyt vaikka maatamme johtavia kolmea ministeria. Kaikki samasta puusta veistettyja, eivatka varmasti aja naisia koskettvia asioita kuten oikeuksia paivahoitoon, aitiyslomaan, hyvaan ja toimivaan terveydenhoitoon, koulutusmahdollisuuksiin tai mika vaan nyt sattuu sinua naisena kiinnostamaan. Jos naiset eivat itse aja omia intressejaan, niin sita ei tee kukaan. Mikäli kiistät nämä, niin et ole tasa-arvon kannattaja. Emme voi valita vain meitä kiinnostavia asioita ja ajaa tasa-arvoa niissä, unohtaen kaiken muun tasa-arvon.

Olet tosi huolissasi poikien ja miesten tasa-arvosta — HYVÄ! Siihen liittyy kamalasti ongelmia kuten aiemmin mainitsemani toksinen maskuliinisuus sekä esim. Nyt voisi kysyä että miksi et keskity parantamaan näitä asioita vaan vouhkaat siitä, että muut yrittävät parantaa itselleen tärkeitä asioita?

Ei voi olettaa, että kaikki ihmiset ajavat jokaisen epäkohdan korjaamista. Usein ihminen valitsee sen ongelman, johon yrittää puuttua, koska harvalla riittää paukut lähteä ratkomaan jokaista ongelmaa suurempia tai pienempiä, ne ovat usein makuasioita.

Sen sijaan se, että naisten asema paranee ei ole pois miesten asemasta. Enkä ole eläissäni tavannut yhtään feministiä ja olen niitä tavannut aika monta! He varmasti tukevat täysillä mikäli tätä lähdetään ajamaan alas, mutta turha itkeä että feministien pitäisi ottaa se ensimmäisenä agendalleen — tee se itse!

Mikään kestävä argumentti sille, että paheksuu muiden pyrkimyksiä muuttaa asioita siihen suuntaan, johon he haluavat yhteiskunnan kehittyvän ei ole se, että he eivät aja sinun puolestasi niitä asioita jotka sinä koet tärkeäksi. Sen sijaan että omalla, melko huonosti perustellulla kirjoituksellasi haluat väheksyä ja arvostella muiden yhteiskunnallista toimintaa, voisi senkin energian siihen että nyt lähdet puuttumaan niihin tärkeämpiin asioihin ja kirjoitat vaikka juuri poikien oppimisvaikeuksista ja haasteista nykymuotoisessa koulujärjestelmässä.

Se, että joku kirjoittaa asiakaspalautteen Lidlin sivuille ei ole merkki siitä, hän nyt päätti olla ajamatta poikien asiaa — oikeastaan myös pojat hyötyvät siitä, että näitä perinteisiä sukupuolille asetettuja odotuksia kyseenalaistetaan. Juuri siinähän se taitaa se asian ydin ollakin, että jos ottaa asioista selvää, saa paljon informatiivisemman näkökulman sekä hyvin perustellun ja mahdollisesti myös luotettavan lähteen mielipiteilleen.

Jos ehdit lukea esimerksiksi linkittämäni lyhyen raportin, huomaat, että huolimatta siitä, että Suomessa tytöt menestyvät poikia paremmin koulussa yleisellä tasolla, P suomalaispoikien koulumennestys PISA-arvointien mukaan ei ole mitenkään erityisen huonoa.

Itse asiassa lasten oppimiseen vaikuttavat hyvin monet asiat, ei ainoastaan sukupuoli, hyvä Jonna-Emilia. Myös vanhempien koulutus, ammatti, varallisuus, kodin kulttuurinen pääoma, vanhempien keskimääräistä myönteisempi asennoituminen koulutukseen sekä vanhempien aktiivisempi tuki koulunkäynnille ovat tärkeässä asemassa. Oppiminen ei ole prosessi missä opettaja olisi jotenkin erityisen keskeisessä asemassa, vaan: Muutos näissä tekijöissä puolestaan kytkeytyy oppilaan sukupuoleen, sosioekonomiseen taustaan ja asuinpaikkaan.

Suomalaisoppilaiden käyttämä aika lukemiseen oppituntien ulkopuolella lukuharrastus vaihtelee suuresti. Tyttöjen ja poikien välillä on tässä myös suuria eroja … Esimerkiksi niiden oppilaiden osuus, jotka eivät lue lainkaan vapaa-aikanaan, on lisääntynyt noin neljänneksestä runsaaseen kolmannekseen.

Muutos kytkeytyy sukupuolen ohella vahvasti myös sosioekonomiseen taustaan. Kun oppilaat jaetaan kodin sosioekonomisen aseman suhteen neljään tasasuureen ryhmään, korkeimman ryhmän tytöistä yli 90 prosenttia ilmoitti vuonna lukevansa omaksi ilokseen.

Oikein kattavasti kirjoitit ja olen kyllä täysin samoilla linjoilla. Siksi en ehkä ymmärräkään lopun kommenttiasi. No joka tapauksessa monessakin aihetta käsittelevässä seminaarissa olen kyllä ollut mukana ja olen myös tietoinen näistä seikoista joita sinäkin tässä avaat muille vai minulle?

Yksi mielenkiintoisimmista aiheista onkin tuo poikien lukukiinnostuksen puuttuminen. Siitä haluaisin vielä joskus kirjoittaa blogiini, mutta en ole vielä ehtinyt lukemaan aiheesta tarpeeksi. Minä uskon, että tässäkin on jollain muotoa merkitystä sillä, että lukijat ovat nimenomaan poikia. Yritetäänkö poikia ohjata lukemaan koulussa ja kotona sellaista kirjallisuutta mikä heitä ei vain yksinkertaisesti kiinnosta?

Veljeni sanoi minulle hyvin, kun kerroin ostaneeni pojilleni kirjoja toisten perään ja he eivät oikein innostu lukemaan niitä kunnolla. Veljeni sanoi, että ostan vääränlaisia kirjoja. Poikia saattaisi kiinnostaa sotahistoria tai fantasiaseikkailut, eikä sen tyypiset kirjat mitä minä olen äitinä heille raahannut. Eihän poikien lukukiinnostuksen puuttumisen syytä voi mitenkään sysätä vain vanhemmille, vai meinaatko, että vanhemmat ohjaavat vain tytöt lukemaan ja poikien ei tarvitse?

Meillä en voi tuota vertailua tehdä kun meillä on kaikki poikia. Toiset lukee enemmän ja toiset vähemmän. Mielummin he urheilevat, mutta niin me vanhemmatkin olemme lapsena tehneet. Paljonhan on ollut puhetta siitä, kuinka lukevan miehen malli olisi erityisesti poikien lukuharrastuksen kannalta tärkeä.

Tuli se malli sitten kotoa, kirjastosta tai koulusta. Eli yksi vaikuttava tekijä lukuharrastuksen vähyyteen todennäköisesti on myös se, että harva poika saa nähdä tarpeeksi tuota lukevan miehen mallia ympärillään, jolloin toimintaa ei välttämättä sitten nähdä itselleen sopivana tai mielekkäänä. Itse muistan oikein hyvin, kuinka meillä juuri isä luki iltasadut ja on lukenut kaikki Potteritkin ja muutenkin lukeva ihminen, vaikka koulutusta ei olekaan lukiota enempää.

Sama pätee isäpuoleeni, joka työmies taustasta huolimatta lukee hyvinkin monipuolisesti. Veikkaisin, että tällä mallilla on ollut suuri vaikutus meillä kotona, sillä molemmat veljeni ovat lukeneet kirjalliset alat itselleen ja lukevat ammattiensa ja mielenkiintonsa ansiosta huomattavasti enemmän kuin minä. Mallioppimisestahan tässä on kyse, mutta voihan se olla, että lukeva ja kirjallisuudesta kiinnostunut mies helpommin löytää myös lapsilleen sitä mielekästä luettavaa.

Eli vielä se sosiaalinen taustakaan ei täysin sulje lukuharrastuksen miellekkyyttä pois, sillä lukevia ja kirjallisuudesta kiinnostuneita miehiä löytyy varmasti kaikista sosiaaliluokista, toisista näkyvemmin kuin toisista, mutta ollennaista olisi se lukemisen mallin antaminen. Meidän tapauksessa esimerkiksi pojat eivät varmastikaan näe meidän paljon lukevan, koska kirjat luetaan iltaisin heidän nukkumaan mentyään ja vielä todennäköisemmin silloin kun saadaan hetki omaa aikaa jossain vaikkapa matkalla.

Tähän asiaan pitäisi varmasti kiinnittää huomiota. Me miehet emme todellakaan saa ylennyksiä helpommin kuin naiset. Miehet yleensä polkevat toisten miehen asemaa suruttomammin kuin naisten asemaa, koska miehen status on määräävä tekijä vastakkaisen sukupuolen, eli naisen, parinvalinnassa. Joten, kun emme saa ansitsemiamme ylennyksiä, lähdemme helpommin etsimään arvostusta muualta.

Ja jos parempaa työpaikkaa ei löydy, perustamme oman yrityksen. Ja teemme joka käänteessä enemmän töitä kuin naiset. Naiset haluavat lopputulosten tasa-arvoa, eli sitä että kaikkien pitää saada yhtä paljon riippumatta kuinka paljon on laittanut itseään likoon.

Todellisuudessa ainut reilu järjestelmä olisi lähtökohtien tasa-arvo. Hyvä että kirjoitit aiheesta ja lapasesta on kyllä lähtenyt ja pahasti! Kaikesta epänormaalista yritetään tehdä normaalia mikä ei olisi ennen tullut kuulokaan Ihmisillä järki sumentunut tän tasa-arvon kanssa. Hohhoijaa sanon minä… Keskityttäis johonkin muuhun vaikkapa terveydenhoidon edistämiseen. Niinkuin näistäkin kommenteista monesta huomaa..

Mielenkiintoinen sanonta, ihan isoäidin aikainenko, vaiko Suomi ensin -ryhmästä napattu? Kenenkään ei tarvitse suvaita ideologiaa, joka perustuu ihmisarvon lyttäämiseen joltakin muulta. Se on ikäänkuin suvaitsevaisuuden vastakohta. Elisa varmaankin tässä tarkoittaa, että ne jotka ovat mielestään niin kovin suvaitsevaisia ihmisiä, eivät kuitenkaan suvaitse esimerkiksi bloggaajan ajatusta siitä, että keskitytään vääriin asioihin.

Hyökätään kimppuun kuin yleiset syyttäjät. Et kai tosissasi meinaa, että bloggaajan kirjoittama mielipidekirjoitus on verrattavissa ideologiaan? Myös te tekstini lynkkaajat.

Kirjoittajana tässä kyseenalaistin vain niitä keinoja miten asioita ajetaan eteenpäin. Minusta takertuminen kalsareihin ja elokuviin vaan saa ihmiset ärsyyntymään ja niiden tarkoitus kääntyy lopulta itseään vastaan. Kohta oikeasti merkittäviä asioita ei saada enää läpi, koska ihmiset ovat niin kyllästyneitä turhanpäiväiseen narinaan. Mielipiteeni ei koske muuta kuin sitä, että keinot etsiä ja edesauttaa tasa-arvoa ovat minun blogin kirjoittajan mielestä nyt huonot.

Ja se on vain yhden ihmisen mielipide…. Olen viimeaikoina törmännyt siihen että joskus on tosi vaikea erottaa se että mitkä vaatimukset ovat feministien esittämiä vaatimuksia sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi ja mitkä taas pelkkää setan agendan edistämistä.

Ne menevät nykyään monesti sekaisin vaikka ne ovat kaksi eri asiaa. Hyvänä esimerkkinä voisi mainita vaatimukset saada unisex-vessoja, sehän ei todellakaan ole mikään tasa-arvoon liittyvä asia vaan pelkästään setan keksimä idea.

Kukaan mies ei suostuisi olemaan terveyssisar tai lentoemäntä joten miksi naisenkaan pitäisi suostua olemaan puhemies tai varusmies? Mielestäni kaikki mies-päätteiset ammattinimikkeet voisi muuttaa nainen-päätteiseksi silloin kun kyseistä ammattinimikettä käyttää nainen palonainen, puhenainen, esinainen, virkanainen jne.

Sehän ei olisi keltään mitenkään pois. Mäolen ihan tavallinen heteronainen, en ole ikinä ollut Setan jäsen, ja oon teini-iästä asti kannattanut sukupuolineutraaleja vessoja. Mikä ihmeen Setan idea?

Se on tämä itsekskeisyyden, individualismin aika, joka jyllää. Asiat on jo liian hyvin, kun ihmisillä on aikaa tällaiseen vatvomiseen. Nyt jatkuvasti on kirjoituksia, joissa vouhotetaan, ettei tästä ja tästä pitäisi vouhottaa. Jos joku kyselee naiskalsareiden perään, se ei todellakaan ole pois tyttöjen ja poikien kasvattamisesta kohti sellaisia mielikuvia, mitä kullakin on tytöistä ja pojista.

Rauhoittukaa jo — ja pyytäkää naiset kalsareita, niin markkinavoimat korjaavat tilateen. Nyt tiedän että sohaisen ampiaispesää tällä.. Mutta kuinka moni meistä naisista pystyy oikeasti kaikkiin miehisiin töihin? Esimerkiksi oma mies tekee murskalla töitä, ja voin itse sanoa rehellisesti etten siihen pystyisi vaikka koen etten ole mitenkään heikko naisena. Työ on reissutyötä, olet 5 päivästä 2 viikkoon jopa kuukausia työmaalla putkeen, työpäivän kesto on h parhaimmillaan ja erittäin fyysistä. On totta että kyseenomaisella alalla käytetään paljon koneita, mutta kun koneet menevät rikki.

Ne pitää korjata, ja parhaimmillaan saat lapioida matolta mursketta 4h putkeen satoi räntää tai kissoja taivaalta jotta saat myllyt taas pyörimään, ilman taukoja. Jokainen minuutti on tappiota firmalle kun murska ei pyöri sovittuna aikana. Koneiden siirto vaatii myös paljon, koska ne pitää purkaa ja koota uudelleen, painavia osia ja käsityöllä, siihen ei ole konetta. Itse olen naisena myös sitä mieltä että miehet ja naiset ovat erilaisia fyysisesti, jopa meidän omat sukupuolielimet sen kertovat.

Jopa henkisesti naisten ja miesten erot ovat isot, ja se on oikeaa faktaa. Naiset ajattelevat pääsääntöisesti enemmän tunteillaan ja näyttävät enemmän niitä, miehet taas ajattelevat asiat enemmän ilman tunteita. Miksi siis miehet eivät saa olla miehiä ja me naiset emme saa olla naisia? Itse ainakin haluan saada ilmaista itseäni niinkuin haluan, joten haluan myös suoda sen oikeuden miehillekin.

He pystyvät eri tavoilla eri asioihin, kun me naiset taas loistamme muilla saroilla. Mutta miksi pitää yrittää tehdä kaikista yhtä suurta massaa, kun voimme jokainen loistaa yksilöinä tässä maailmassa? Minusta olisi ainakin tylsää jos kaikki kukat olisivat samanlaisia, on upeampaa nähdä se väriloisto joka tulee vaiheittain keväisin.

Kommentointi on nyt suljettu. Leave this field empty. Ylpeästi tyttö, ylpeästi poika ja ylpeästi jotain muuta Tasa-arvo on tärkeä asia, joten siitä olen ehdottomasti samaa mieltä kuin suurin osa suomalaisista. Previous Post Jos pojallani ei olisi veljeä…. Next Post Lukijan tarina: Päiväkoti ei pärjännyt poikani kanssa.

Pojan käytöksen syy yllätti lopulta kaikki. Naiset ovat määräileviä ja tuoksuvat hyvälle. Lurre 1 marras Vastaa. Jonna-Emilia 1 marras Vastaa. Jorma 2 marras Vastaa. Jonna-Emilia 2 marras Vastaa. Periaatteen Nainen 3 marras Jonna-Emilia 3 marras Jonna-Emilia 6 marras Faktoja pöytään kiitos 2 marras Vastaa. Kisu 3 marras TP 1 marras Vastaa. Jiitsu 1 marras Vastaa. Pauliina 1 marras Vastaa. Mimmu 2 marras Vastaa. NYT liitteessä on valehdeltu, katso alkuperäinen haastattelu.

Nimetön 1 marras Vastaa. Molla 2 marras Vastaa. Ei, typerää on se, ettet oikaise tekstiisi virheellistä väittämääsi. Tanskanen 2 marras Jonna-Emilia 2 marras Farba 3 marras Vastaa. Sipuli 2 marras Vastaa. Anonyymi 2 marras Vastaa. Anni 3 marras Vastaa. Vilpas 2 marras Vastaa. Jonna-Emilia 3 marras Vastaa. Äiti 1 marras Vastaa. Jemppa 1 marras Vastaa. Merja 1 marras Vastaa. Nimetön 2 marras Vastaa. Toinen nimetön 2 marras Vastaa. No ei todellakaan helpota.

0 thoughts on “Näytä pillu kaksplus mitäs nyt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *