Nainen aku ja iines

nainen aku ja iines

Duck Steps Out 7. Nykyään myös Hannu Hanhi kosiskelee Iinestä. Iines on luonteeltaan äkkipikainen kuten Akukin, mutta hallitsee itsensä paremmin ja on yleensä hienostuneempi kuin poikaystävänsä. Hän tosin seurustelee sangen kylmäkiskoisesti tarpeen mukaan myös Hannu Hanhen ja ylipäätään muiden miesten kanssa, jos Aku ei täytä hänen odotuksiaan, ja käyttää tätä jopa uhkauksena Akun toimintaan vaikuttaakseen. Iines käyttää yleensä puhvihihaista paitaa, rusettia päässään sekä korkokenkiä.

Väriltään vaatteet ovat yleensä hennon vaaleanpunaiset. Iineksellä on lisäksi kultainen rannerengas. Iineksen tunnetuin ystävätär on Klaara Kotko. Carl Barksin ja Don Rosan sarjakuvien mukaan Iines syntyi noin Iines on Leenun, Liinun ja Tiinun täti. Iines Ankka kuuluu yleensä Ankkalinnan naisyhdistykseen. Iineksen harmiksi Aku osoittaa usein välinpitämättömyyttä kulttuuriin ja taiteeseen Iineksen raahattua poikaystävänsä kaikenmoisiin kulttuurikohteisiin. Toinen harmin kohde on Akun varattomuus, varsinkin kun matkasta Ankkapulcolle on kysymys.

Mitä enemmän kumpikin miettii miltä ensimmäinen haukkaisu maistuu, sen kiihkeämmäksi sen etsintä käy. Kohta kumpikin ojentaa kätensä kohti taivaita. Valittu hedelmä näyttää taivaallisen täydelliseltä. Mutta kumpikin tarraa samaan hedelmään. Kumpikin pitää hedelmästä kiinni, mutta samalla toisensa kädestä. Sanaakaan sanomatta he vaipuvat puun juurelle.

He nauttivat yhdessä hedelmän ensihaukkasun tunteen ja pieni lintu hedelmäpuun oksalta vaan näkee kahden ihmisen poimitun himon. Se hiljentää jopa taivaan livertäjän, joka tietää tuon levottomuuden purkauksen merkityksen. Hedelmä on yhä puussa kahden ihmisen kosketuksen jälkeen. Etsi Toggle navigation Valikko. Siinähän iines ankka aina ottaa raivarit jos näkee akun jonkin toisen naisen seurassa. Sen sijaan iines katsoo oikeudekseen pelehtiä välillä lukuisten eri miesten kanssa.

Näin ollen tarina ei ole pelkkää satua vaan kuvastaa hyvin realiteetteja, naisella on pillun suoma valta jolla hän pyörittää miehiä ja miehet ovat tarpeeksi tyhmiä että pelaavat tätä peliä naisten ehdoilla. Kyllä ätmit vaan tarvitsee paljon iskuyrityksiä Ätmeillä on monesti ongelma, että heiltä puuttuu kokemusta "normaalista" sosiaalisuudesta. Nainen39vee on palstan älykkäin kirjoittaja Tämä nainen osaa perustella amielipiteensä kunnolla, käyttää kunnolla aikaa vastaamiseen jopa pitkiinkin viesteihin ja vastaa niihin myös saman verran.

Niinpä ja kun hannu sattuu voittaan vaikka jonkun hienon auton niin iines hyppää akun kyydistä hannun matkaan. Mutta eikös Aku ole ATM. Aku on aisuri alemman keskitason mies eli AKTM. Ihan puhdas ATM Aku ei voi olla, koska saa sentään joskus pimppiä Iinekseltä, vaikka joutuukin nuolemaan Hannun ja muiden jyystärien mällit samalla. Miesten luoma hahmo En tiedä montaakaan naista, jotka eivät inhoaisi Iinestä. Siksi että Iines näyttää, millaisia horoja naiset todellisuudessa ovat.

Tätähän ei saisi ääneen sanoa, koska naiset inhoavat totuuden paljastajia, jotka häiritsevät heidän omahyväistä huorailuasennettaan. Ai että, minua vitutti jo kakarana se hutsu, kun luin Akuja. Että otti päähän se todellinen naisen logiikka ja se käytös. Minni on huomattavasti kuumempi mimmi. Onhan se tavallaan hyvä että poikalapset saavat esimakua elämän v.. Aina toisinaanhan joku oikein hyvännäköinen seksikäs pimu kiinnostuu Akusta mutta aina niissä tarinoissa loppujen lopuksi Aku kuitenkin aina palaa "kunnollisen" Iineksen luo vaikka se sitten pompottaa Aku-rukkaa juurikin avauksen kuvaamalla tavalla, Akun pitää silti olla kiitollinen pienestäkin Innekseltä saamastaa huomiosta, sairasta.

On toisaan ihmeellistä kuinka tylsännäköinen v Olisi hienoa kun jossain tarinassa Aku osoittaisi h.. Loppuhuipennuksena voitaisiin näyttää kuinka Roope sitten tarjoiaisi jotain pikkusummaa maksullisesta seksistä ja kun Iines vinkuisi enemmän Roope voisi huomauttaisi ettei käytetystä h.. Hannu on tyypillinen ähkijäpaska, joka ähkii jatkuvasti muitakin naisia. Iines on vain yksi reikä Hannun panoverkostossa. Lapseton Aku Ankka huolehtii veljenpojistaan ja lapseton Iines Ankka siskontytöistään.

Eläinmaailmassa ääriesimerkkejä ilmiöstä ovat mehiläiset ja muurahaiset: Lisääntymiskyvyttömät naaraat eli työläiset hoitavat kuningattaren synnyttämiä jälkeläisiä ja auttavat näin lajin jatkumista. Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä. Tilaa Savon Sanomien uutiskirje.

nainen aku ja iines Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu. Tässä onkin kysymys siitä että lehdessä on onnistuttu kuvaamaan hyvin sitä mikä on myös tosielämässä naisten käyttäytymismalli, ja ei tietenkään lehdessä näytetä mitään seksiä koska siinä yökerhot tallinna seksitreffit joensuu käyttäytymistä ja kyseessä on ensisijaisesti lapsille ja nuorille suunnattu lehti. Mikki Hiiren jouluaatto -elokuvassa äänenä toimi Jaana Oravisto. Sama homma pätee varmaan myös identtisissä kolmosissa. Näin kuvaan saadaan pitkän puhelun ja silittämisen tilanteiden stereotyyppisyyden lisäksi vielä vahva ilmipantu roolijako, oli piirtäjän syy Akun sisällyttämiselle mikä tahansa. Siinä Aku ja Iines ovat ulkona talvivaatteissa, mutta vain Aku hytisee kylmästä niin, että nokkaan nainen aku ja iines muodostunut jääpuikkoja.

Nainen aku ja iines -

Ympäröivästä sarjisvuoresta oli selvää, että joka kannessa pitäisi olla huumoria. Odotellessa aika kävi pitkäksi ja Elääköhän epäkäytännöllisten muotihattujen vitsi tänä päivänä missään muualla kuin Disney-sarjakuvassa?

Tanskasen suomalaisnaisille lähettämä kyselyaineisto tukee aiempia eurooppalaisia ja amerikkalaisia tutkimuksia sekä lapsettomien naisten että lapsettomien pariskuntien osalta. Lapseton Aku Ankka huolehtii veljenpojistaan ja lapseton Iines Ankka siskontytöistään. Eläinmaailmassa ääriesimerkkejä ilmiöstä ovat mehiläiset ja muurahaiset: Lisääntymiskyvyttömät naaraat eli työläiset hoitavat kuningattaren synnyttämiä jälkeläisiä ja auttavat näin lajin jatkumista.

Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä. Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Kirjautuminen vaatii evästeiden hyväksymistä. Ole hyvä ja salli evästeet selaimesi asetuksista. Näin kuvaan saadaan pitkän puhelun ja silittämisen tilanteiden stereotyyppisyyden lisäksi vielä vahva ilmipantu roolijako, oli piirtäjän syy Akun sisällyttämiselle mikä tahansa.

Iines kököttää Akun serenadin kohteena, kukkien vastaanottajana tai autoon astujana. Näiden kansien vitseissä olennaista tuntuu olevan Akun parkkirike tai puutteellinen laulutaito, eikä ainakaan mikään yksiselitteisen negatiivisesti tulkittava Iineksen piirre. Toisaalta Iines on kansissa passiivinen Akun aloitteiden vastaanottaja, mikä pönkittää roolikliseitä.

Iines on kannessa vain, jotta Akulla ja Hannulla olisi syy riidellä. Näkökulma kolmiodraamaan on karu ja pinnallinen: Iines istuu kädet puuhkassa autossa tai veneessä kun Aku ohjaa, korjaa, soutaa tai on muuten aktiivisessa roolissa. Kun keppana auto kaatuu, syy on ilmeistä päätellen tietysti Akun.

Itse asiassa kyseinen kansi jäi aineiston ainoaksi suoraksi prinsessaviittaukseksi: Iines on Disneyn monesta kliseeprinsessasta eroava möykky naisstereotypioita. Iines suuttuu luonnollisesti Akulle, koska on mieleltään heikko ja purkaa oikkujaan lähimmäisiinsä. En pitänyt ainoana kriteerinä sitä, ettei Iineksellä ole erityisen hyvää syytä suuttua. Kannet, joissa Iines on kirjaimellisesti täyttämässä vitsissä geneeristä naisen paikkaa tilanteessa, johon ei muuten liity mitenkään.

Hansu on syönyt lahjaksi tarkoittamastaan suklaasta melkein kaiken, koska on läskistereotyyppi. Viimeisen suklaanapin vastaanottajaksi on kuitenkin päätynyt Ankkalinnan ainoa tunnistettava nainen Iines, vaikka liehittelylle ei sarjakuvan kaanonissa ole mitään perustetta.

Molemmat ovat perinteisiä naisten ammatteja, joissa Iines ei sarjakuvassa ole. Näissä kansissa Iines on aktiivinen hahmo, mutta kanteen ei hyvin perustein voi liittää mitään mainituista stereotypioista, tai läsnä on ainakin lieventäviä tekijöitä. Esimerkiksi pelkkä kuvan romanttinen sävy ei minusta ollut riittävä stereotypia, vaikka Iinestä aina sellaisiin kansiin tarvitaankin — samalla tavallahan Iines tarvitsee parikseen Akun. Otin reiluuden nimissä rajatapaukset enimmäkseen tähän kategoriaan.

Iines on kannessa osana isompaa ryhmää eikä erotu siitä kielteisesti tai myönteisesti. Joulun kaltaisten juhlapäivien aikoihin ilmestyneet kannet ovat enimmäkseen tällaisia. Keikistelevä asento suoraselkäisen miesporukan keskellä ei ollut minusta riittävä peruste syyttää kantta stereotypioista, koska selkeämpiäkin tapauksia löytyi jo paljon. Iineksen seksistisiä rooleja on helppo vähätellä sarjakuvan huumoriin vedoten. Onhan täysin totta, että Disney-sarjakuvan maailman hahmoista useimmat ovat jonkinlaisia itsensä parodiaksi asti viritettyjä stereotyyppejä esimerkiksi rikkaista, ahneista, kekseliäistä tai epärehellisistä ihmisistä — Iineksen tapauksessa naisista.

Minusta Aku Ankan edustamista sukupuolikäsityksistä kannattaa kuitenkin puhua, koska kyse on suomen luetuimmasta lastenlehdestä. Epäilen lasten ymmärtävän seksististä huumoria kovinkaan syvällisesti tai arvostavan sitä ironisesti tai historiallisen kuriositeetin tasolla, vaikka se monelle aikuiselle olisi helppoa.

Toisaalta aikuinenkin turtuu vitsiin, joka refleksinomaisesti toistetaan joka päivä — onko se enää vitsi? Iines-vitsejä toistelemalla siirrämme uusien polvien alitajuntaan luvulla Disneyn palveluksessa olleiden taiteilijoiden mielestä hauskoja kärjistyksiä sukupuolten vuorovaikutuksesta, mutta vitsien olemus selkeinä kärjistyksinä on vuosikymmenien saatossa puuroutunut Ankkalinnan maailman realiteeteiksi. Iines on alusta asti ollut se, jota pitää kohdella kuin kukkaa kämmenellä, ja joka silti lopulta aina suuttuu ja mäkättää Akulle — keittiössä häärääjän rooli ja koko muu stereotypioiden kirjo on kai hahmon vakiintuessa kasautunut tämän lähtökohdan päälle.

Pihistin esimerkkikannet lehden sähköisen version sivuilta https: Kansia voi katsoa ostamatta lukuoikeutta, ja osoiterivillä numeroita muuttelemalla voi nopeasti tutkia haluamaansa kantta. Kirjoitushetkellä uusimman lehden osoite on https: Onko joistain mainitsemistani kansista hankala löytää sukupuolistereotypiaa? Testaa, voisiko Akun ja Iineksen paikkoja vaihtaa keskenään niin, että kannen tilanne olisi vielä samalla tavalla humoristisesti tulkittavissa.

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Ilmoita uusista kommenteista sähköpostilla. Ilmoita uusista artikkeleista sähköpostilla. Iines Aku Ankan kansikuvissa  Kaksikymmentä vuotta ja tuhat kantta läpi plärättyäni voin todeta löytäneeni kaikki odottamani teemat, ja enemmänkin: Takaisin keittiöön 8 kpl Iines tarjoilee, kokkaa, leipoo tai on muuten tekemisissä ruokahuollon kanssa. Kotiaskareet 10 Iines on kannessa joko vitsin keskiössä tai ohimennen pyykkäämässä, siivoamassa tai kastelemassa kasveja.

Naisen asein 5 Iines käyttää esimerkiksi tiskiharjaa tai neulaa ja lankaa yllättävällä tavalla, tai lainaa Akun tavaroita tehdäkseen luovan kotiaskareisiin liittyvän ratkaisun.

0 thoughts on “Nainen aku ja iines”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *